10 czerwca 2020
Prawie 80% ryb spożywanych na całym świecie pochodzi ze zrównoważonych zasobów
Dowody wskazują, że zarządzanie jest najlepszym narzędziem ochrony
W tym tygodniu Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) zaprezentowała swój słynny dwuletni raport na temat stanu światowej gospodarki rybackiej i akwakultury 2020 (SOFIA), który monitoruje światowe trendy w produkcji i konsumpcji ryb, koncentrując się na zrównoważonym rozwoju. Raport przynosi dobre wieści, świadczące o wzroście światowej produkcji połowów i wzroście konsumpcji owoców morza, potwierdzając jednocześnie, że zdecydowana większość wyładunków pochodzi z zasobów biologicznie zrównoważonych.
- czerwiec 2024 (1)
- luty 2024 (1)
- listopad 2023 (1)
- wrzesień 2023 (2)
- lipiec 2023 (1)
- maj 2023 (1)
- styczeń 2022 (1)
- październik 2021 (1)
- październik 2020 (1)
- lipiec 2020 (1)
- czerwiec 2020 (1)
- kwiecień 2020 (1)
- marzec 2020 (1)
- luty 2020 (1)
- listopad 2019 (1)
- październik 2019 (1)
- wrzesień 2019 (1)
- czerwiec 2019 (1)
- maj 2019 (1)
- kwiecień 2019 (2)
- listopad 2018 (3)
- kwiecień 2018 (2)
- marzec 2018 (1)
- luty 2018 (3)
- październik 2017 (2)
- wrzesień 2017 (1)
- lipiec 2017 (1)
- sierpień 2016 (2)
- listopad 2015 (2)
- wrzesień 2015 (4)
- lipiec 2015 (2)
- maj 2015 (2)
- kwiecień 2015 (3)
- luty 2014 (1)
- grudzień 2013 (2)
- listopad 2013 (1)
- wrzesień 2013 (1)
- czerwiec 2013 (1)
- maj 2013 (3)
- listopad 2012 (2)
- październik 2012 (1)
- wrzesień 2012 (2)
- maj 2012 (1)
- kwiecień 2012 (1)
- marzec 2012 (1)
- wrzesień 2010 (1)
- lipiec 2010 (3)
- kwiecień 2010 (2)
- lipiec 2009 (1)
- maj 2009 (1)
- kwiecień 2009 (1)
- luty 2009 (1)
- listopad 2008 (1)
- listopad 2005 (1)
- maj 2005 (1)
Archiwum